Athen. 23.-24. mars 2013

Eg og manageren min skal lage ny bok om alt det flotte som foregår seg i kommunen der eg bur, Askvoll Kommune.
I den forbindelse har eg egla meg innpå manageren min når han er på tur til Athen.
Berre liksom for å herde han litt, før vi skal romestere rundt i heile kommunen min.
Turen til Athen starta litt dårlig, siden det var streik i den plassen vi skulle byte fly, en by nede i Tyskland som heiter Frankfurt.
Vi måtte reise til Kjøpenhavn og Warszawa før vi havna i Athen.
Eg syntes at manageren min klarte seg fint, tross uventa hendelser. Det gjenstår berre å sjå om han mestrer heimreisa :-)
Mestrer han begge veier, så regner eg han som skikka til å reise rundt i Askvoll Kommune.
Eg er ikkje overbevist enno, men klarer han en tur til og frå det sydlige Europa,
så er det kjangs for at han klarer Askvoll Kommune òg.

Det står tekst under kvart bilde.

Tilbakers til framsida.Det var streik på flyplassen i Frankfurt. Så vi måtte reise via Kjøpenhavn og Warzawa for å komme oss til Athen.
Dette medførte igjen at vi måtte reise tidligere frå Flesland, og at vi fekk frukost over dei fleste land i Europa.
Her er eg i full sving med frukost nummer tre, og håper på fleire forsinkelser.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------En liten stopp i Polen, sammen med, Johannes​, yngste gutungen til manageren min.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ein eller anna plass i Europa. Travelt å springe frå sånne Gate til Gate ,men god trening for manageren min.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Når vi endelig fant ett fly til Athen frå Warzawa, så var det ingen streka  på kartet ombord som indikerte den ruta var prøvd tidligere.
Flyselskapet husker eg ikkje navnet på, men det var nåke som ligner på Aeahhhaaaaaa,
omtrent slikt en skrik når en er på vei mot ukjent territorium i full fart.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Endelig framme på hotellet i Athen.
Andre viderverdigheter mellom flyplassen og hotellet forbigår eg i all stillhet, da blei litt rot med stasjonane på jernbanen og.
Heldigvis var det mange taxi'a i Athen.
Bak meg er Akropolis, som skal sjekkast i morgen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Lang dags reise, krever nøye gjennomgang av lokal meny.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Lang dags reise, krever også gjennomgang av dagens Tax-free fangst.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Her er eg på vei opp til Akropolis på morgenkvisten.
Eg og Johannes​ fant masse gammel stein på veien opp også vi, her har det nok vært ett teater i gamle dager.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg og manageren min ved Akropolis ett par sekunder før manageren nesten blei arrestert.
Han sette meg på steinen i bakgrunnen, og det var vist strengt forbudt. Det peip i alarmer og vakter kom springande frå alle kanter.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg og Akropolis ved andre forsøk. Det er ei amerikansk dame som har tatt bilde.
Eg og manageren min blei nemlig arrestert ved første forsøk, for då rota vi oss innafor sperringane.
Manageren min fekk masse kjeft, mens eg fekk masse Amerikansk kos.
Det var helt normalt med bamser på tur i Amerika kunne ho fortelje.
Men enkelte gamle gubber med bamser blei vist arrestert borte i Amerika også.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Japanske jenter er jammen koselige dei og. Eg og litt Japanske fans på Akropolis.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Greske jenter er jammen ikkje å forakte dei heller. Her har eg kjøpt postkort som eg skal sende heim til Bulandet Skule.
Så kjøpte eg ett byggesett, slik at lærerinnene heime på skulen min, kan bygge seg en greker vist dei vil.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Postkort må ha frimerke, så her er eg i posten for å kjøpe frimerke.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Neste post på programmet er fjelltoppen bak meg. Lycabettus, eller nåke i den dur.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Her er eg på Lycabettus, og jammen er da jenter som liker meg her og. Travelt å være sånn kjendis, men skikkelig trivelig.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Akropolis sett frå Lycabettus.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------På toppen av Lycabettus er ei lita kirke, som eg sjølvsagt forska litt på.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Det koster penger å drive kirker oppå fjelltopper, så her gir eg litt til ett godt formål.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------I slike katolske kirker kan en skrifte for å fortelle om alle synder en har gjort.
Eg har ikkje gjort så mange synder, så eg fortalte om alle syndene manageren min har gjort.
Eg trur det blei litt mykje for karen på innsida av skriftestolen, eg hørte berre ett dunk,og så blei det stille.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Karen på innsida av skriftestolen har komme seg til hektene igjen, og vi var begge glad for at vi har taushetsplikt.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg og Johannes​ har en liten diskusjon om kor vi skal vandre videre. Vi fant ut at Syntagma og omegn hørtes lurt ut.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Frå/til Lycabettus går det ei "Fløybane"den brattaste delen av fjellturen. Praktiske greier.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Gode greske kompiser mens vi venter på "Fløybanen".
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg og manageren blei nok en gang arrestert fordi eg kom for nær ting eg ikkje fekk lov til.
Det kom en rasande offiser og jaga både meg og manageren min.
Her er eg sånn" undercover agent" mens vaktskiftet på Syntagma foregår.
Folk fekk kikke som dei ville, men ikkje truskyldige bamser. Løgne greier.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Her er eg utenfor ei viktig regjeringsbygning, men eg tør ikkje fortelje kor, i tilfelle eg vert arrestert på nytt.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Panathinaikon Stadion.Verdens første olympiade foregjekk seg her.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ser du en liten prikk på tribuna, så er det berre meg.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Meg og Johannes​ på tribuna.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ser du en liten prikk på stadion så er det berre meg.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Meg og manageren min på stadion.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------I ett av turisthefta vi har med oss,så stod det at en bestemt park måtte vi halde oss unna på grunn av rare aktivitete i parken.
Her sitter vi i parken og venter på rare aktiviteter, men vi såg ingenting. Vi får prøve på nytt i morgen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Her bur eg for tiden, ser du en prikk oppe på en altan, så er det berre meg.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Meg og gutungen til manageren min, Johannes​, oppe på altanen.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------I dag har vi tusla rundt i havnebyen Pireus.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------En lang dag med tusling krever god mat, her er vi klar til å bestille næringsrik mat.
Pommes Frites og pølse og litt grilla kjøt av en eller anna sort.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Jammen fine restauranter her i Pireus, med innlagt vatn og greier.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Grekera er koselige folk har eg funne ut.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Manageren min, Johannes​ og eg kikka på masse fine båter i havna på Pireus.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Etter mykje kikking i havna på Pireus, så fant vi endelig en ledig båtplass som kan egne seg til ein av påhengsbåtane til manageren min.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Svolte Greske duer.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ei vill skilpadde.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Slike ville skilpadder er nyttige til mykje rart fant eg ut, ikkje berre suppe
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Her har vi tusla langs kaia i fleire timer, og er i grunn lei av å sjå på båter som vi ikkje har råd til uansett.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Litt avslapping nede i fjæra før vi tek taxi tilbakers til hotellet. Bak oss er en eller anna Olympisk station.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Løye med da, uansett kor eg beveger meg så treff eg kjekke folk .
Bestefar passer på, mens bestemor og barnebarna og eg koser oss i fjæresteinene.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Bulenninger treffer en alle plasser. Her traff vi nesten-naboane våre i Bulandet, på flyplassen i Frankfurt.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tilbakers til framsida.