Forskning på Midsundtrappene.16.april 2021

Her er litt bilder frå da eg forska på Midsundtrappene,
Norges lengste steintrapp med 2200 trinn.
Trappene ligg på Otrøya vest for Molde.
Det var en del snø igjen når vi gjekk, så enkelte parti på skyggesida, låg under snøen.
Men vi fant fram likevel då.

Ein flott tur med flott utsikt.
Fint tilrettelagt med rasteplasser her og der.
For folk med ekstrem høgdeskrekk, kan det sikkert bli litt hjertebank på veien nedigjen.
Men då er det berre å la vær å sjå på utsikten, og berre konsentrere seg om trappetrinna.

En tur eg kan anbefale for alle, så sant du har knær som tåler 2200 trappetrinn.
Manageren min bruker stramme knebeskyttere når han går nedover,
og det virker veldig fint.
Berre som ett tips.

Det står tekst under kvart bilde.


Tilbakers til framsida.Her er Midsundtrappene, på Otrøya vest for Molde.
Vi tok ferge frå Brattvåg til Dryna, men det går ferge frå Molde sida og.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Vi er framme ved parkeringsplassen og det er berre å følge skilta.
Det står ikkje Midsundtrappene på skilta,
men for å komme til Rørsethornet må du gå trappene.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så er det berre å legge i vei oppover.
"Ein kjem ikkje på fjellet med ein flat veg" som han sa Ivar Aasen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Det går ikkje lange biten før trappene begynner.
Då er det berre 2199 trappetrinn igjen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Mi gode venninne Pernille pleier ikkje komme så langt før ho finn ett motiv ho vil fotografere.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Denne ganger var det ei humle , som virker noget slapp her i skyggesida.
Den kvikner nok til nå sola kjem.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Det er mange fine rasteplasser opp igjennom lia.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Selfier og sjekk av resultatet er ett must når en er på tur , no for tida.
Uten bilde har en ikkje vært på tur.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Pernille har funne seg ennå ett motiv.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Trappene var delvis under snø enkelte plasser.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Toppen nærmer seg, og her er trappene helt nedsnødd.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------I solsida var det ikkje vanskelig å finne trappene.
Her er ett snøfritt parti at trappene oppe i lia.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så har vi komme opp alle trappene.
Rørsethornet i bakgrunnen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Flott vær og flott utsikt.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Vi hadde tenkt oss opp på Rørsethornet, og en time videre til Ræstadhornet.
Men med overhengande snøskavler, glatt skaresnø og ingen spor å følge,
så slo vi det frå oss.
Får komme tilbake seinere på sommeren.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så tusler vi nedigjen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Her ser vi ned på parkeringsplassen.
God plass i dag, men kan tenke meg det er fullt på sommerstid.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg fant ett godt skjult kamera på veien ned.
Kanskje ett telleapparat for å sjekke kor mange som går opp og ned, eller ett vilkamera.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------I tilfelle det er ett viltkamera, så klarte eg ikkje halde meg for å kikke inn i det, ei god stund.
Om det skulle komme oppslag i avisene, om at det er observert bjørn ved Midsund på Otrøya,
så er det sikkert berre meg .

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Her på Otrøya er det steintrapper til dei fleste topper ser det ut som.
Vi tok oss like godt ein tur opp ei trapp til, når vi først var i gang.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Her er vi ved ein plass som heiter Aksla, og ser bort mot Rørsethornet.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Her på Otrøya må dei ha kjøpt skilt på billigsalg trur eg.
Omtrent alle skilt eg såg, var nesten uleselige.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------På returen tar vi en stopp ved Skodjebruene.
Flotte steinbruer som vart offisielt åpna i 1922.
Her gjekk trafikken helt fram til 2004.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg og manageren min nyt utsikta og studerer den flotte steinbrua over Storstraumen.
Dei kunne sitt håndverk i gamle dager.
No er heldigvis bruene freda.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Her er ett bilde eg fant ute på internettet , frå då dei bygde brua over Storstraumen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tilbakers til framsida.