Spasertur på Alden, med to gode venninner, 29. juni 2021.

Litt bilder frå då eg var på spasertur til Alden med mine to gode venninner, Bodil og Elisabeth.
En tur på Alden er alltid fint, og det er 8 år siden sist eg var der, så på tide med ny tur.

Det står tekst under kvart bilde.

Tilbakers til framsida.Eg har begynt å putre meg østover til Værlandet, for å hente venninnene min.
Er ikkje all verdens fart på påhengsen, men brukte ikkje meir enn tre kvarter på turen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------En linerleunga satt og sov på båten når eg skulle reise avgårde på morgenkvisten.
Den våkna etter kvert, og blei ikkje med på turen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Strandsnipe på ett tak på Bjørnøyna. Den har sikkert reir her.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------En sivsanger på Værlandet, sang fint til meg, mens eg venta på venninnene min.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Bodil og Elisabeth har komme med ferga, og vi er klar til å utforske Alden.
Elisabeth er sånn DNT turleder i Bergen og har vært på Alden fleire gonger,
men for Bodil er det første gangen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Vi nærmer oss Alden
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så er det berre å sette fart oppigjennom lia, til toppen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------En liten pause på vei opp.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så har eg komme til toppen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Her på toppen traff eg fleire venninner.
Bjørg er jammen sprek, ho susa forbi den gamle manageren min nede i lia.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Kjekt å helse på nye folk, uten at eg helt huska navn då.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så er det alltid kjekt å være en litt kjent bamse, då treffer eg stadig nye venninner.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Endå litt posering, men det er berre skikkelig kjekt.
Berre kjekke folk der oppe på Alden.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg og Bodil kikker på utsikten. Skikkelig magesug å ligge utpå kanten her.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så går vi nordover for å sjå på dei store sprekkene som går langs heile nordøst sida av Alden.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Før eller seinere kjem nok østsida av Alden til å ramle ned,
men får håpe det er nokre tusen år fram i tid.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Sprekkene er skikkelig djupe og store, så best å passe seg.
Er nok ekstra skummelt vist det er masse snø, og sprekkene er meir usynlige.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Vi slapper av og nyt utsikta på den vestligaste toppen av Alden.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så har vi begynt på putle oss tilbake til båten.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Det har blåst kraftig opp med nordavind, men her er vi ennå i ly for vinden.
Det blei en frisk tur tilbake til Gjestehamna på Værlandet, og videre til Bulandet.
Alt kamerautstyr måtte pakkast vekk, så det blei ikkje fleire bilder.
Men vi kom oss heimatt like heile som når vi reiste.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tilbakers til framsida.